CINTA

Saya tak kisah kalau tak dijodohkan dengan orang saya cintai, tapi saya harap jodoh saya akan mencintai saya dengan seadanyaa :'))
*Cinta hatiku hanyalah lelaki yg halal untukku*

suka ? klik like !

Saturday, 29 October 2011

erti mengHARGAi .

tau ark apa yg perlu utk uat someone yg kita syg rasa diri dya diHARGAi ?? niy juz pndangan aku ,, klao membantu , sila LIKE ! (:

dya akan rasa dihargai ;
  1. bila dya adalah insan pertama yang kita cari untuk berkongsi masalah atau cerita . 
  2. bila dya insan pertama yang kita cari untuk mintak tolong .
  3. bila dya hulurkan pertolongan , kita tak MENOLAK ! 
  4. bila dya dapat tau kita cuba buat apa yang dya selalu buat . 
  5. bila dya tau yang kita selalu tanya kat kwan2x dya tentang dya .
  6. bila dya bagi sesuatu , kita tak MENOLAK ! even benda yang entah apa apa (:
  7. bila dya dpt tau tanpa kehadiran dya , kita tak berapa nk happy .
  8. bila kita tau apa yang dya suka ( mkn , mnum , dll )
  9. bila kita tak lupa something yang dya hope kita akan ingat ( birthday , or event2x yg laen )
  10. bila dya tau kita sanggup buat apa saja asalkan dapat jumpa dengan dya .
  11. yang paling senang ,,, bila dya tau yang dya memang diHARGAi !!! (^^,)
diHARGAi ! bkn slalu bleh rsa diri dihargai . tp klao skali rasa tuh , memang happy teramat sangat lhaa ! tk pyah nk gtao kt dya " sy hargai awak " tp juz dgn klakuan pun dh bleh tnjuk kt dya yg kita hargai dya . setuju tak , bukan selalu kita boleh rasa yang diri kita dihargai , kan ? bila rasa dihargai , dlm masa yg sama kita tau , kita jgak penting bg dya !
p/s :: hargailah dya selagi dya masih milik kita !

Tuesday, 18 October 2011

kisah atau tidak ?

bila anda buat somethink yang buat si dya terasa hati , tapi  dya cakap ,, " suka hati awak lah nak buat apa pun
apa yang anda rasa kalau orang yang anda sayang , cakap macam tuh ? tak terfikir kea yang dyaa ,,
  1. mungkin dah takde rasa nak ambik tau tentang anda 
  2. mungkin dh takde rasa cemburu
  3. mungkin dya tak sanggup nak marah anda  
  4. mungkin dya taknak layan perasaan tuh sebab dya taknak membenci anda 
  5. mungkin dya memang penyabar ! 
semua tu mungkin sajaaa . tapii ,, bila dya tkde rsa cemburu , mungkinkah dya dah tkde rasa sayang ? ermm ,, tktau lah . mungkin jugak .  sebab ,, CEMBURU tkkan ada tanpa rasa SAYANG . kan ? so , fikir2xkanlah . jangan smpai dya dh tkde rasa cemburu ~ (:

Monday, 19 September 2011

SEDIKIT KATA INDAH

aku suka baca dan hayati kata-kata yg leyh uat panduan . kdg2x , aku reka sndqi ayt tuh . haha . so , nk kgsi sket dgn anda smua . baca + pham kan , okayy ? (:
kata-kata dpd si jejaka ,
" kalau dalam hati saya ada rasa sayang , sayang itu untuk awak . kalau saya rasa bahagia , kebahgiaan itu untuk awak dan kalau saya tersenyum , saya tersenyum kerana awak "
" awak , dalam ruang kehidupan saya , saya lah ADAM paling bahagia jikalau dikurniakan HAWA seperti awak . dengan cinta dan redha Ilahi , sudikah awak jadi bidadari saya , melengkapkan tulang rusuk saya ?
wanita menjawab " saya akan jadi bidadari yang sentiasa mencintai awak "
doa si jejaka untuk wanita yang dicintai ,
" ya ALLAH , aku mohon padamu , SAYANGilah , CINTAilah dan REDHAilah wanita ini kerana aku amat mencintainya , keranaMu . amin . "
ya ALLAH ! seqonok + bahagia kan klau dpt knal llki yg dpt bimbing kita kejalanNya ? (: cuba byg kan , kata-kata nie kluaq dpd mulut , dan lahir dpd hati jejaka yang ikhlas menyayangi kita kerana ALLAH , qasa2x leyh mngalirkan air mata tak ?? hee ~  aku dpt bayangkan ! ('':

p/s :: kalau nak bahagia , jangan cinta pada kelebihannya saja . belajarlah juga mencintai kekurangannya . kerana kekurangan itu yang membezakan dia dengan orang lain (:

Monday, 12 September 2011

Bila Hati Dah Sayang !

wow ! memang touching . (: huhu
heyy ! kenapa eyk ? even kita maqah kat oqang tuh , kita tetap nak jumpa dya ? bila dya takdak kat depan mata , wahh , maqah gila niyh . tapi bila dah nampak dya daqi jaoh , hilang teqos ! lupa abeh apa yang membara dalam haty ueh . sebab pea ? meh nak gtao . ehh ,, aku tanya , aku yang jawab niyh ? haha ;D whateva ! 
oke , kenapa ?? sebab ,, kita sayang dya (: tu jea lah jawapannya . sayang ,, ! bila haty dah sayang , apee pon tak boleyhhh ~ apa yg tak boleyh nya ? haa , meh nak gtao . 
  1. nak maqah ? tak boleyh , satg dya meqajok .
  2. nak uat taktau ? tak boleyh , satg kita yang saket .
  3. nak meqajok ? tak boleyh , satg belom tentu dya nak pujok . ( kan? )
  4. nak uat pekak , buta , tuli , bisu ? tak boleyh , satg maken menjadi . 
  5. nak uat nasi goreng balek @ balas dendam ? jangan ! oqang yang b'dendam , hidup nya tak penah aman . (:
so , apeee pon tak boleyh , kan ? (: 
nak uat cmna , BILA HATI DAH SAYANG ! huhu .
btw , penah qasa ? kalao penah , LIKE lah . hee ~

Friday, 9 September 2011

Need You !

lama tk update blog niyh . ~ ~ ~
uqmm ,, knp ntah tba2x ja qsa tk sdap hty ? maybe sbb tdy ~ sbb pea ? sbb tu lahhh ! sndqi cqi psai , sndqi tggung lhaa . gtay ngt nk bg , pdn mukaa ! hurmmm . hope tkkan mngubah apa apa ! 
Need you rite now ! :'(

Thursday, 1 September 2011

kenapa yaa ?

heyhey ,, knp yaa ? thun nie lain dpd yg lpas2x . tk rsa apa-apa ! kenapaa ? hurmm . mood pun tk bp nk baek sgt . asyek qsa cm nk mqah oqqg jewk . nk klua uma pun mlas ! klau tk , 1st day raya ,, smpai abes cuti ,, penoh jadual haa . tension apa tktau ? hurmm .
need you by my side rite now ! :/

Friday, 26 August 2011

aku rindu yang telah pergi .


Sekali lagi ku terdengar
Suara takbir
Rasa menyelubungi
Bila ku sendiri .
Ku masih bermimpikan
Hilai tawa itu
Walaupun hanya sesaat
Ku merasakannya .
Kini yang tinggal hanya
Pusara sebagai penawar bisa ini
Agar bercahaya .
Aku mampu berdoa
Ini takdir yang maha esa
Di pagi raya .
Terbayang kenangan indah
Tika bersama
Keluhuran di wajahmu
Ku kenang selalu .
Andai ku meniti sebuah
Cinta sejati
Aidilfitri jadi saksi
Tulus hati ini .
Rindu yang telah pergi
Membawa satu memori
Menjadi satu coretan cinta .
Di pagi syawal ini
Tertitis airmataku
Memandang potret wajah dirimu .
Di pagi raya
Di pagi raya !

kenapa aku tk rsa mood nk raya thun nie ? klau tk sblum2x nie ,, msti dh tk sbaq2x nk raya . time2x mcm niy msti dh lyn lgu rya , ajk kkak uat kueh rya , mcm2x lg lhaa . tp skunk ,, apa pun aku tk rsa . kenapaaa ??! uqm ,, mgkin sbb aku RINDU yg telah PERGI ?? mungkinnn jugakk ! ~ (': 
ter-bayang2x msa pg raya yg lepas2x . tgk dya pkai bju melayu ,, pi masjid dgn abah dya . blik msjid plak ,, mai umah aku . salam mak & ayah aku .  pastu ,, sembang2x plus making jokes . kt stu dh ley nmpak qpat nya fmily aku ngn fmily dya .  ayah aku plak ,, jnis yg ssah nk mlwak dgn oqg len tpi ,, bila dgn fmliy dya ,, selaluu ada gelak tawa ! and ,, aku suka tgk . uatkan aku bahagia ~ (':
tapii ,, thun niy berbeza . sgt2x berbeza ! stiap kali aku bygkan family dya ,, dlm hti msti ckp " stop thinking 'bout that ! " jahat kah aku ? bkn ! bkn cmtu mksud aku . tpi ,, aku tk sggup nk bygkan ! fmily yg dlu happy ,, skunk niy dh khilangan seseorang . tk dpt nk bygkan ! sdgkan aku pun rsa sdih ,, niy plak fmily dya ?? hurmm    .
uqm ,,  B.H.R ,,igt lgi tak thun lpas msa mlam raya ,, kita uat BBQ ?? seigt aku ,, yg tuh 1st time kita uat utk fmily kita , kan ? best !! fmily kta smua ada time tuh . kan ??  uqm ,, klao lha aku tau tu  yg pertama dan terakhir ,, ! hurmm . miss that moment with you !!! )':
sejak akhir2x nie kan ,, aku slalu rsa hg ada . ada kt umah . stiap kli aku tgk umh hg , aku rsa cm nk pi pggey hg . hurmm . then , aku t'sdaq hkikat yg sbnaq (':  HAKIKAT ! hurmm .
tkpa lhaa ,, raya nnty ,, aku pi , ouke ? nk dduk lma2x buley ?? huhux . kalau boleyhh !! sebab ,, aku rindu hang ! (':
AKU RINDU YANG TELAH PERGI !~

Kini yang tinggal hanya
Pusara sebagai penawar bisa ini
Agar bercahaya
Aku mampu berdoa
Ini takdir yang maha esa (':

Monday, 22 August 2011

di saat itu saja !

ya ALLAH ! setiap kli aku tgk , setiap kali tu jgak lha akn wjud satu perasaan yg aku btl2x tk suka ! smthink yg ley uat aku qsa cm nk mqah smua oqg . qsa nk mmberontak pun ada . hurmm . klau iktkan aty ,, nk ja aku b'trus trg . tp tkley ! tkdak kkuatan nk uat smua tuh . hurmm .! :/ kdg2x ,, aku cba tngkan diri dgn snyuman . mnjadi lha jugakk even dlm hty tu DIA saja yg tau . bkn apa ,, prasaan niy klao lyn sgt2x , ley uatkan satu perhubungan tuh retak then , tggu msa nk pecah ! nk kea cmtuh ? hisyy ! tkmao aeh ,, tk sggup kott ! huhu . so , apa yg aku uat juz sabaq ! sabaq jea mmnjangg ! even aty sket gyla2x ! tp ,, wisau gak lha klao tba2x thap ksbaran aku tuh tercabar ! sbb bg aku ,, "perasaan tak suka @ benci akan wujud bila tahap kesabaran aku diuji !" satu lgi ,, " berhati-hatilah dengan kemarahan orang yang sedang BERSABAR " sbb ? sbb nya ,, kemarahan org yg tgh sbr tuh ,, lg trok dpd org yg sng mrah a.k.a panas baran ! wouww ,, buley byg ka ?? so , renug2xkan dan selamat beramal ! ;) huhux .

haishhh . tktau lha cmna nk laqi dpd prasaan niyh ! hurmm . 
buley tk klao mata aku nie buta utk saat2x tertntu ? so , tk prlu lah aku nk saket mata , hati , jiwa , raga lg dh . huhu . aku tktau lha knp slalu sgt aku rsa cmniy . hurmm . jom , tlg doa sat ? (:
yaALLAH , di saat p'kara itu trjadi dihadapanku ,, kau tutup lah mataku ya ALLAH ! agar prasaan benci tk akn wujud dlm diriku dan di saat hatiku t'gerak utk melihat ssuatu yg mnyakitkan ,, kau alihkan lah perhatianku yaALLAH ! ssgguhnya ,, aku tkmau ukhwah yg t'jlin nie ptus hnya disbbkan perasaan marah , saket hati atau cemburu . aminn ~ ! (':
di saat itu saja ! (':
thanks foe da 'doa' ! <3 

Saturday, 20 August 2011

lega sikit !

alhamdulillah ,, lega sikit rsa bla dh luah apa yg dlm aty niyh . (': 
td ,, dh cita apa yg aku rsa niy kt anis ,, thanx ya anis ! (: 
ya ALLAH , tk sgka dya still mcm dlu . aku igtkan dya dh brubah . hurmm . aku cba kwn ngn dya even aku tau rsiko tuh tggi . aku tk kesah pun apa yg oqg kta sal dya sbb bg aku , slagi dya tk kcao hdup aku , uat pa aku nk msuh2x ngn dya , kan ? so , aku try jd kwn utk dya . kwn yg bleyh dgq cita dya ,, yg bleyh tlg dya klau ada msalah . smpai lah satu hri , aku rsa hajat aku tuh t'capai ,, alhamdulillah ! (':

tptp ,, knp tba2x dya uat cmniy kt aku ? even bnda tuh blum tntu btl tp ,, mmg dpt rsa lha niat dya tuh . tlg lha ,, jgn uat mcniy kt aku ? aku tkmau msam muka ngn hang ! taksuka ! aku tau hg baek , kan ? (': 
*akumintakmaafkalauakuadabuathangsakithati* 

Thursday, 18 August 2011

tak terungkap !

kdg2x ,, perasaan tk dpt nk diungkap dgn kata2x . sbb pea eyk ? entah lhaa . tptp ,, bgi aku ,, bnda tuh tkley nk diluahkan sbb ,, TERsangat-sangat sayang , rindu , + ape2x jea lah . klau luahkan pun , ttap rsa tk puas , kan ? tp , klau pndam jea , lg lah t'sksa jiwa . kdg2x tuh , smpai ley nngis , toi ark ? kan,kan2x ? hee ~ 
so , nk uat cmna eyk ? uqm , uat tktau ? tak buley ! nk luahkan ? tkut tk ada yg memahami . hurmm . nk uat pea niyh ?? haa ! lyan lagu jiwang ! perghh ! mmg terbaek lha kan ?  lyn perasaan ! hahax ~ tptp ,, ley jd sedey plak klau lyn lgu2x cmtuh . ) :  hurmm . so ,, wht should i do ??!!!
 tell me please ( :
missing you rite now .

Wednesday, 17 August 2011

best moment !

kmaqen ,, ada majlis bkak posa + qiamulaill kt skola . sblum tuh aku cm mlas nk pi , tktau ar knp . tptp ,, aku pi jugakk . hee ~ 
mjlis start dlm koi 7 cmtuh , mula dgn tahlil sblum wktu b'buka . dlm pkoi 6stgh cmtuh aku dh smpai , dekna & salimi pun smpai sma2x . heee ~ dh lha bju tiga2x oqg sma , wrna biru ! tptp , tk rncang pun nk pkai wrna sma . juz kbetulan .! hihi ~ kmi dok sat kat tepi dwn mkn asrma ueh , sembang2x . then ,, ustazah pggey pi surau . oke , jum pi surau ! eherkk !~ heyhey ! kaum2x adam nmpak matang lhah dgn bju melayu , jubah , lg apa ntah yg depa pkai ? nmpk cm bpak oqg dah ! hahax ~ btw ,, nice ! ( :

uqmm ,, lpas b'buka dgn kurma + ayaq msak , twos solat mghrib . mgikut sunnah lha kata nya ( : tptp ,, ada jgak yg bwk bekalan sendirian berhad ! haha ~ dh abes solat ,, kmi smua pi makan nacik . smua muka lapaq ! hahax ! ~ uqm , nk tau aku mkn nan sapa ? hee ~ aku mkn ngn 'dya' then , kwn dya dua oqg . tptp , aku mkn tk abes kodd ! haiyaa ,, pembaziran ! apa nk jdik niyh ? haishh ~ hee ~ time dok mkn tuh ,, 'abah' pun ada jgak . aku buli dya , soh pi amek ayaq . haha , padan muka ! :P 

dh abes mkn ,, pi surau blik . solat isyak + tawareh . hee ~ taraweh lah ! hehex ~ dlm pkoi 9.30 cmtuh , abes dh taraweh coz uat 8 rkaat ja . then ,, ada morre plak ! mkn lagii ! haishh ~ tptp ,, aku tk mkn coz dh kyg . kyg ka diet ? haha ~ bukan lhah ,, time tuh abes kan masa smbang ngn 'abah' . so , mlas nk pi mkn . hee ~ oke ,, dh abes mkn tuh apa lgi ? time to sleep lah ! yeayhh !! ngee ~ agak2x smua tdo ark ?? haha , tkdak mkna nk tdo twos . awai lg kott ! hee ~ ada yg dok gosip . bkn gosip lhah ! kenyataan ! depa tk puas aty dgn satu group niyh . sapa ?? ada lhaa ,, rhsia ! hee ~ tptp , aku mls nk join , tkut2x aku pun jd tk suka kt depa tuh . skunk pun dh tk bp nk b'knan . ntah pape ntah mereka2x itu . mmg ptut pun klao ada oqg tk suka ~ aiyark ! TERgosip plak kt sini . hee ~ sudahh2x !~ 

oke ,, skunk cita sal tidoq ! mula2x ,, aku nk tdoq ngn kwn2x aku kt blik rhat , tpi 'dya' ajk tgk cita Flat3A plak kt dorm dya . oke tkpa , aku pun pi lhaa . tptp ,, aku mngntuk dh time tuh . tgk pun sat2x jaa . hee ~ cita tuh tk seram pun sbnaqnya . tptp , 'dya' takod ! hoho ~ nk tgk , tpi takod ? hahax ~ uqm , nk dkat pkoi 2pg ,, bqu lha abeh cita tuh . pastuh ,, dya pi bkk cita 'tolong ! awek aku pontianak !' plakk . aku pun lyn lha sat sbb , mcm best jaa . tptp ,, dya tdoq ! adoiyy ~ sapa yg nk tgk sbnaqnya niy ? erkk ~! aku nk lyn cita tuh tpi , tk lqat nk agkt mata . so , ttup jea lhah . hee ~ pastuu ,, dya tnya aku nk tdoq mna .? mana lg ?? ngn dya lhaa ! hoho ~ <3 ! tapi kan ,, aku tkley tdoq ar . np ntah ? adoiyy ~ t'lelap 5mnit jaa , pastu tkley tdoq dh . geqak sana , geqak sini , macam2x lhaa . tk tdoq2x jgak . tptp ,, best ! hee ~ uqm , igtkan dya tdoq lena tptp , tak jgak ! dya pun tkley tdoq ~ hehex , dh agk dh coz asyek pusing sana , sini jaa . hihi ~  last2x ,, ustazah meh ketuk pintu swoh bngun . asyooo ~ uat p'tama kali aku tk tdoq ! jln pun melelong jaa , cm mabok aeh ! haha ~  

4.15pg ,, smua dh ada kt srau . qiamulaill ! then ,, sahur . lpas sahur ,, solat subuh . pastuuu ,, apa agy ? balik uma lhaa ! smua mgntok , nk blik tdoq ! t'masok aku lhaa . dh lha tkley tdoq smlam . haha ~ dh tu ,, kol lha kak aku swoh mai amek . tau dy kta apa ? 'balik jln kaki lha' . perghhh  ! terbaek habaq hangg ! gyla ka nk jln balik ? dh lha mngtok , t'tdoq kt tgh jln sapa ssah ? haha ~ tkpa lhaa ,, tggu sat . tggu sapa pun aku tktau lhaa . huhu ~ tba2x nabila mai kt aku , tnya blik ngn sapa . blik ngn hang lhaa ~ ngee . hahax ~ alhamdulillah ! ley jgak blik uma , tdoqq ! heee ~ lma jgak lha aku 'kaver' blik tdoq td . hehe ~ 

wokeyhh ! tu jea lhah . THE END ~
apayangterjadisemalamakanakuingatsampaibilabila!
*terasasayangketatketatkatdiamasatuplusterharunaknangispunadalaa* 
艾娜 !!!

Monday, 15 August 2011

sukar nak diduga !

kerisauan dalam kebahagiaan ....cmna nk mula eyk ? uqm , ntah lhaa . aku heypi coz , oqg tuh dh blik . tapii ! ada smthink yg uat aku qsau . 1st ,, aku tktau cmna nk jd adil ? tptp ,, tk kesah sgt yg tuh . yg aku qsau skunk ,, qsa cm ada oqg nk tkam aku dpd blakang ! tp knp ?? aku ada uat salah kaa ?? mybe dy bkn nk tikam tpi ,, nk blas dndam ! dendam ?? knp plak ? apa yg aku uat , smpai nk b'dndam bagai ?? apa yg aku tau ,, aku dh sebaek mgkin jga prasaan dya . tk pnah t'lntas nk caqi psai sbb aku tau dya ueh cmna . knp tba2x ja dya uat cmtuh ?? tkkan saja2x dya nk berkelakuan cmtuh plak ? pelikk ! uqm ,, siyez ! apa yg hg uat tuh ,, bg aku qsa cm terancam kott ! knp weyhh ?? aku ada kcau hg ka ?? sorie lha klao hg b'tndak cmtuh sbb aku kcao **** hg tuh . tptp ,, aku bkn kcao pun . aku juz smbang besa2x sbgai kwn kpd ***** dya . tk lebey pun ! uatpa aku nk lyn lbey klao aku pun dh ada ?? hurmm .
 tapii ,, tu klao sbb tuh . klao sbb len , aku tktau lhaa kan . uqm ,, tptp ,, siyez aku tktau knp hg cmtuh . hg tau ark ,, apa yg aku dgq ,, apa yg aku nmpak ,, mmg btoy2x uat aku jeleshh ! even bnda tuh sikit jaa tpi ,, jlesh aku mggunung kott ! juz mlas nk lyn prasaan jaa . hurmm . tk kesah sgt lha klao juz dgq dpd mlut hg ,, tpii ,, bla dh oqg tuh sndqi yg gtao apa yg hg uat ,, mmg aku tkley tqima . tptp , dy kta tu smua tkdak apa2x then , sqoh aku p'cya . oke ,, aku p'cya dya . tpi ,, nk cya kt hg ,, qsa cmna ntah ? mybe aku p'cya tpi ,, aku terkilan ! tktau lah knp ! hurmm .
td plak ,, hg smbang ngn dya rncak jaa . mmg lha mmber dya pun ada . tptp ,,,? hurmm . dyaa ! dya pun cm saja nk bg aku jlesh ,, kan dyaa ?! oqg tau dy nmpak oqg dok tgk dya smbang ngn beliau tuh . tp , sja uat2x tk nmpak ,, kan ?? uqm ,, klao btoy dya tk nmpak oqg niyh dok tgk ,, tkpa ,, oqg maafkan ! tptp ,, terkilan ! coz ,, ngn oqg len leyh ja smbang rncakk ,, kan ? hurmm , sabaq jea lhaa ~ hurmm .  anda plak ,, cm takod2x ja nk tgoq aku ,,? awat , ada uat salah ngn aku kaa ? huqmm ! so ,, aku pun cm mlash lha nk tgoq sgt td . sorie lhah anda , klao anda terasa . tptp ,, sy lgi terasa ngn anda  ! ):
uqmm ,, aku hqap sgt apa yg aku qsa ny juz prasaan aku ja . sbb ,, aku tkmau ada msalah ngn sapa2x . 
hope so !!! ( ':  

Friday, 12 August 2011

nak tapi taknak ~

heyhey ! lma dh tk update bolg niyh , kan2x ? sapa rndu , agkat kyboard ! ehh , anda !? rndu sy eyk ? sy rndu anda jugak ! ehemm2x ,, sapa tuh ? hehe , rasia lhaa ! wexxkz ~!
nk ckp pea eyk ?? tkmao ckp paa ,, nk taip jaa ! haha . 
ermm ,, pea eyk ?? hihi ~ haaa ! psal bnda niyh ,, aku tk suka sgt sal bnda niyh . bkn smpai bila2x tapi , uat msa skunk bnda niyh ta ssuai lgi . ( :
 tapitapi !! tba2x ja en ,, aku qsa mcm ,, ermmm ,, mcammm ,, teringin ! huhux . tatao lah sbb apa ? mgkin sbb kcewa ataupun ,, nk bkti kan kt dya ,, aku pun boleyh ! hmm . entah lhaa . mybe bkn sbb dya tapi , khendak aku sndri kodd ?! huhu . klao boleyy ,, nk laqi dpd bnda niyh ! tasukaa ! uqmm ,, mmg tasuka gyla kodd ! tp knp ntah lpas2x prstiwa tuh ,, ada keinginan plakk . hmmm . 
skunk niy ,, tgh p.k ,, nak kea taknak ?? aku nak ,, tapi taknakk ! adoiyy ,, taktao lahh ! 56% nakk ! hihi ~
uqqmm ,, tappa lhahh ! biar masa yg tentukan ~ ( : 

Friday, 5 August 2011

jika benar .

kawan aku ckp mmpi tu mnndakan yg dya sqonok kat sna . btul kah ? jika benar ,,, alhamdulillah ! doa aku sntiasa ada utk dya . igtan aku msih ada dya . dlm hti aku ,, ttap ada ruang utk dya . aku akn igt dya smpai bila2x . dya yg t'baek pnah aku ada . ( ':
<3 

Monday, 1 August 2011

aku , Ramadhan & insan itu .


Hari niyh , 1st day puasa .
Ermmm ,,  dh lbey kuqang 11 thun aku jlani ibdah puasa nie , byk pngalaman yg aku dpt . kngan mnis , phit smua ada . tp , yg pling best , msa budak2x dlu . dok posa un ley men kat luaq , dri tgh hari , smpai la na dkat bkk posa . yg plik , ta qsa lteyh plak klao bndingkan dgn dok dlm umah jaa . lpaq la , ta lqat la , smua ada . Dh bsaq sket , ta men dh la kat luaq . na men pun , satg oqg kta mcm budak2x plak . (:
Tapi , skunk nie aku t’igt kat insan itu .  insan yg tggal kan aku scara tiba2x . yaa ,, dya pi mcm tu jaa . knp ?? (‘:
Dulu , sblum bkk posa , dya akn mai umah aku , bg kueh atau apa2x ja yg mak dya uat utk bkk posa .  kdg2x , dya mai , then tnya “ weyh , dh ley bkk posa ka ? “ “ siren bnyi dak g ? “   ta smpat na jwb , siren bnyi . aku pun kta lhaa ,, “ haa , tu bnyi dah “ dya un cpat2x la blik (:  kat kmpung kmi , depa ta azan , juz bnyikan siren then , lpas oqg kat srau dh bkk posa , bqu azan . unik sikit , kan ? (:
Dulu , msa aku ngn insan itu msih budak2x , lpas bkk posa then solat mghrib . pastu tggu isyak . lpas tuh , trawih . tp , ta uat smpai abes un . blik awai , men mercun ! hehe . apa na jd un tatao lhaa . kmi men mrcun teloq naga , best ! kmi ta bling mcm tu ja tp , kmi gna lstik ! dya pgg lastik + mercun ueh , dya trik smpai cekang gtah lstik ueh then aku ccuh . tggu 2,3 saat then lpass ! tgk atasss ! cantexx  , mcm bunga api ! (:  sukaaa ! then klao mrcun ueh dh abes ,, kmi share dwet , bli lagii (: kdg2x , dya gna dwet dya jaaa . ta pun , abah dya bli byk2x , then bg at kmi .  hehe , thanx  pakngah !  <3 ! mcm tu lhaa aku ngn dya msa muda2xx dlu (:
Dah nek skola mnngah , caqa dh brubah skit . tp , mercun ttap adaa ! (:
Mcam besa lhaaa , mlam2x men mrcun . tp , ada tmbah sket . kmi men lpas sahur ! hehe . dya la ajaq . lpas sahur , dya ntaq mcj , “ jom ccuh mrcun kat blkg , bqani ? “  aku pun , “ jom ! hg bwk  “ dya bwk mercun mancis ! best ! kmi bling dlm ayq , mqecik abeh ayq ueh . haha . ksian ikan2x yg tgh tdoq ueh , terkezutttt ! hehe , maaf3x ! (:
Tapi !!! tu smua dulu ! skunk , dh takan terjadi lagi ! takan mgkin terulang smua tu ! dh tadak lg dah soqa yg na tnya , “ dh ley bkk posa ? “ “ jom men mrcun ? “ )’:
Sebakk ! knp stiap kli aku igt hg , dunia aku msti ‘basah’ ,, kenapa ?? hmmm . stiap kli aku igt apa yg kita plan , msty qsa sedey ! hg kta bla dh qja nnty , na bli Evo sma2x , then , blik qaya sama2x . tapiiii ,,, ??? hmmm . dh tggai agn2x dahhh . (‘:
weyhh ,, hg slalu mai dlm mmpi aku , kan ??. tp ,, knp hg ta ckp ngn aku ? knp hg snyum + gelak jaaa ???? kenapa weyhh ?? aku tatao na cita at spa . klao cita un , depa mybe ta pham . so , aku pndam ja soqang2x . (‘: ea laaa , sblum nie pun aku bkn nya dok cita at spa2x un . kat hg ja aku cita . even kdg2x hg un ta pham apa yg aku cita ueh . tp , aku dh slesa na cita smua bnda at hg so , aku cita gak wlaupun tadak respond =.=’ hg tao byk rhsia aku , kan ? thanx ! <3 

thun nie , aku puasa + qaya tanpa dya .
insan itu ,….. (‘: 

dya sepupu , dya sahabat , dya teman ! 
 B.H.R ( klik )
aku msih rsa kwujudan dya . sungguh ! even tadak spa yg tao (': 
aku t'kilan , hjat aku na smbang ngn dya , ta ksmpaian . msa tgk dya at hspital , aku juz smpat ckp , " weyh , aku blik dlu ar " hmmm ,,tatao knp aku ta ckp byk . aku bkn tamao tp , aku taley na ckp byk2x , sebakk ! DIA ja yg tao , mcm mna bqat nya hti aku na ckp " weyh , aku blik dlu " siyez ! klao ada pluang ,, mmg aku na dok situ , smbang ngn dya . dlm hti , aku dh nekad , esok aku na pi HSJ , sembang2x ngn dya . tapiii ,,, (': DIA dh tntukan smua . 
skunk , apa yg aku qsa , DIA ja yg tao . (':  
* saat terakhir *
melupakanmu , tidak akan (':

Thursday, 28 July 2011

ceria takod doctor ??

al kisahhhhh ,, taibb ! hahax . 
heyhey ! meh sni na cita pi kat hampa . heee ~ tadii lpas mghrib , aku bwk la mak aku pi psar mlm desa murni ueh . aku la ajk , na bli bqg sket . bqg apa ? ada lhaaa , jgn sebok ! hahax . weee ~ dh smpai tuh , jln lhaa dqi hjung sini , smpai hjung sana , penatt ! huhu . then , msa na ptah alek , nmpak anis  ! hye anisss ! heee ~ hahax . aku ta bly mknan un , diet ! haha , diet la sgt ! sbnqnya na bli es blnded , tp dh abes ! sedey aeh ! ):  tappa lah , beli milo es jaaa ! heee ~  makcik , milo es satuuuu ! :D 

na blik dh nie ,,, so siap sdia la na start ceria ueh . kan dya ta sehad , kna la start cqa manual . start sekaly , dua , tiga , empat , lima enammm ! woyyy ! taley start lak dahhh ! adoiyyyy ! tappa2x , rehat sattt . then , try lagiii . 1,2,3,4.... taley jugakkks ! rehat lagi , start plakkk . taley jugakkks ! hmmm ! then , kol ayah . " ayah , ceria taley start . " " haa , tappaa , satg ayh pi " okayyy , wait ! 
ayah smpai , dya start . boleyy ! hok alowhh ceria niyhhh ! tadi awat aku uat , taleyy ?! saket kaki aku tao dakkk . errrr ! lengoh dah haaa . =.=' 

then , ayh soh bwk dya pi 'klinik' at dpan medan slera ueh . aku un bwk lhaa . smpai2x , 'doc' ueh dh na ttup klnik dyaa . tappa lha , ayah soh tggai dlu , proses esok un tappa . then , doc ueh un bwk la msok dlm klnik dya . doc ueh try start gna starter ,,, boleyyyyy !!! perggghh ! mmg terbaek la kannn ! bqu pgg sket , da boleyy .??  heyy ceriaa ! takod doctor kaaa ??? bqu sntuh sket , da shat ???!! adoiiyyy ,, uat lawak toyy lhaaa .  apa lg ,, aku , mak + ayah gelak ar . hahax . maen2x lhaa ceria oiyy ! sekeh g kottt ! errr ! so , aku un bwk alek la dyaa . yeayy ! dh sihat . alhamdulillah ! tptp ,, esok tatao agy naseb aku cmna . jgn dok uat pqangai sudaaa ! =.=' 
the END ~ ~

heyheyyyyy ! tggu jap ! heee ~ igt ta , ritoo aku ada cita sal mamat ensem yg lwk ueh ?? ngeee ~ 
tadi , nmpak dya lg lowhhh ! hihi ~ nmpak msa tgh tggu ayh mai td . hehe . cm t'kjut lak bla nmpak dya ueh . ngeee ~ ! dya stay situu kott ? hihi ~ winkwink * perlu kea amek tao ?? ta koddd ! malas lhaaa ,, mybe dh 19 ke atas ~ juz 4get it ! (: huhu . tamao cita byk2x sal tuh ! see yaa ! salam . 
* takan baca jea ? LIKE laaa . hee ~ thanx ! <3 *

Monday, 25 July 2011

t.e.m.a.n !

sapa yg tadak kwn kat dunia nie ? ce cite ! smua ada meyhh . t'masok lah saya nie haaa :D
tapi en , ada gak yg tatao mksud kwn , teman , sahabat , kan ? tiga2x tuh ada p'bezaan sbnaqnya juz kta yg tatao (: na tao mksud tiga2x tuh ? ermm , ce cari kat tenet . hehe , malas lowh na mnules sal tuu . tjuan eden ary nieyh na dscribe tntang teman2x den yg t'syg nie haaa . :D lets start it !!

>> Salimi + Anis <<
yg kri ueh anis ! kanan lakk , salimi a.k.a my honeybunny ! hoho . depa nie kembaq , laen mak laen ayah ! hihi , ta kmbaq pun . saja ja na kata kmbaq coz , pi mna2x un b'dua . ceq jles tao dak !? =.=' tp tappa laa , depa dh b'teman tp mesra lma dh oww . dpd form1, klao ta silap laa . klao silap , maaf3x ! aku mnusia biasa yg ta sempurnaa ~ hehe . so , aku doakan kalian akn kekalkan p'hbungan inih ! tptp , jgn lupa aku gakkk . hehe (nyebokk) . oke lah , nextttt !!

>> me + farra fatheen <<


haaa ! nie mmbe aku yg ska ngt mqepek yg ntah ape2x . oqg ckp len , len yg dya sembangg . ada agy yg lwak sal dya , na tao apa ? her voice ! haha , klao jeqit , mcm sopan jea . klao mqah plak , spa un ta takod la faa oiyy ! haha . bila na matang un tatao lah ( mcm lah aku matang ngt ! ) hihi .
opppsss ! sowie ! pic anda sowank tadak dlm ntbook sy *

>> me + wanie ! <<


nie mmber aku , wani a.k.a eton ! dya nie ,,  entahhh ! lbey kuqang cm fara fatheen gak ar . oqg ckp kot len , dya pham kot len . haha , lawaakkk ! aku ska pekena dya ! haha . jgn marah kawannn ! spa lg aku na kcao klao bkn hmpa ? :D haaa ! budak nieyh suka amek pic oqg scara snyap2x . hampeh toyy ! aku ar slalu jdik mgsa dyaa . jaga hg etonn ! errr ! btw , she's nice ( : tadak sapa2x lg nieyhh , na tackle ? try lhaaa ! hihi ~ maaf eton , TERpomote lakkk . hoho . chill !! (^_^)v


>> mieza + diyana <<

depa dua nie ,, cmna ntah na dscribe ? tappa2x , ikut turn . 
yg kiri tuh , amieza ! tatao la na kata dya nieyh cmnaa . happy jaa , jaqang na mqah2x . pendek kata , sprting lahh . klao na sqoh ckp apa2x kat cegu , dya la yg kmi caqik ! haha . dya sbnaqnya jiran aku jaa . dok at blkg umah aku ja pon ! so , dya kawan a.k.a jiran aku ! ( :
haaa . yg kanan ueh plakk , diyana a.k.a dekna ! dya , klao ta kwn , mmg takan pham . nmpak mcm jgn 'dekat' tpi , hampa ta kwn , hmpa jgn dok kta apa2x kat dya ! aku ta sukaa ! so , na tao sal dya , kwn lhaa dlu ngn dya , wokey ?! gooood ! ( : she's nice foe me ! ( ; 

>> pown ! <<

*hahahaaa *  1957 .

budak nieyh aku kwn dpd form1 agy , tp ta qpat ngt . skunk nie bqu qpat ( :
nama penoh , saiful azwan a.k.a 'pown' tp , aku pggey dya saifulina azwani ! haha . dya bkn 'aoww' wokey . saja na pggey cmueh , sbb qituh dya pkai beg + jam kwn aku yg wrna pink . =.=' so , aku un ubah la nma dya jd saifulina . smpai skunk , klau aku pggey 'pown' dya ta dgq ,,, tggu gi ? saifulina azwaniii ! haaa , bqu dya na kaleh . dya un ta kta apaa a.k.a ta kesah ! baguih2x ! :D haha . aku klao jmpa dya , ley jdi gila ! dok mqepek bagi kat kmi lhaa . hahax . maklom laa , gila jumpa ngn gila , jd gila kuasa dua habaq hangg ! hahax . tgk gmbaq dh laa . ley dok uat carca-marba dlm pusat sumber . last2x , 1957 aku bg kat hang ! hahax . pasnie satu klas pggey at hg abah ! padannn ! haha .  (^_^)v 

>> mimie <<

mimie ! dlm klas , dya dok blkg aku . kmi ska gadoh sbb bqebut salmi azis ! hahax . aku klao dok ngn dya un ley jd gila gakk . haha . dya un cm aku gak , muka lagend hati kiut ! hahax . tp , kdg2x dya uat aku jeles ! huhux , na tao sbb apa ? haha , mna leyy gtao , rasia !!! tp , mmg jles gila habaq hang ! huhu . tappa lah , jles2x un , dya nice ( : juz jgn cqi psai sudaa . 


haaaa . tu lhaa kwn2x aku . depa semua gila2x , tpi yg tu lah yg aku suka ! 
sayang hampa ! ( :
hope sama2x b'jaya dlm edop ,
gud luck utk spm nnty ( :
and ! kita TEMAN smpai bila2x okay ?! <3
~sekian~
* klik button LIKE kat bwh *  heee ~

ceria oh ceria !

sedeyyy ! dya msok 'spital' lowhh . saket apa un tatao ! hmmm . tba2x ja uat pqangai , adoiiyyy ! bila plak na sehat entah ? susah,,susahhhh ! cepat la sehatt ! hmmm .

heyhey ! i'm not talking bout someone okay ! haha , juz my beloved CERIA ! yg kaler itam oren tuh . takan tatao kott ? haha , senang + mudah na knai ! kdg2x , oqg gelakkk =.=' tapi ! ada jugak yg ckp comey ! ( : apa2x jea lah ! asalkan aku bahagia dgn dya , hampa jeles apa ?! errr ! 
haishhh , cmna la ley jd cmnie plakk ? ta ckop mkn kaa ?? suda2x la saket tuhhh ! meh balik meh ! ^^'
mencintai kamu penuh rasa SABAR !

Sunday, 24 July 2011

keRINDUan !

walau raga kita terpisah jauh ,
namun hati kita selalu dekat .
bila kau RINDU pejamkan matamu ,
dan rasakan Aaaaku !

adoiyyy ! rindu at dya ar plak bila dgq lgu tuh ! hmmm . dh laa ta smpat na jmpa qituu ) : dya ar , bkn na gtao bas ta b'tlak agy . klao tao , ley pi awai sket . hmm . tappa lah , dh lpas dah un ! ( : hope dya oke2x ja kat sna .! take care ea ?? ( : balik cepat skett ! see you soon ! <3 .


Saturday, 23 July 2011

indescribable

aku tak tahu apa yg kurasakan ,
dalam hatiku saat ... entah !! hmm .

jiwa kacao la weyh ! tatao ar knp . mgkin tao , tp mlas na gtao ( : semalam , tdoq un ta ksyuk asyek t'jga jaaa .  ( tidoq pon ada ksyuk ka ? tatao lah ! ) ermmm , apa ntah yg aku dok pkiaq sgt sal 'bnda' tuh . t'jga ja , twos igt sal tuh . kenapa , qisao ka weyy ?? apa yg aku dok qsao ?! bnda tu ttap akn t'jdi satu aqi nnty ! so , let it be . 
let it be ?!!! hmmm , i don't think so ! lpas aku dpt tao , siyezz ,! aku kcewa + sedey + maqah . ): tp , aku tamao halangg . fitrah mnusia , takan na halang plak en ? tapi ,,,,,,, hmmm ! apa yg aku rsa skunk , mmg btoy2x kcao fkiran aku . qitu dh jd dah skali . amek msa 2,3 hqi gak ar otak aku na 'remove' apa yg aku pk ueh . pastu dh oke , skunk yg len plakk wjud . bila plak na oke eyh ?? hmmm . aku mmg nmpak besa , tp yg tao ,, DIA saja ! ( ':

its all bcoz negative thinking ! hate it damn much ! errgghh ! i'm tried to think positve but , i can't !! why , why , why ??!! u know what ?! bcoz of you , my 'fire' was chnged it's clour ! ) : 
please ! go away from me . let it remain lit !! 

Friday, 22 July 2011

aarrgghhh !

hmmm ! knp klao aku mqah , mqajok , atau geqam at dya taley lama2x ? klao lma2x , aku yg tak sng ddok ! rindu lah , apa laa , smua ada ! ergghhh ! @&#$% !!! 
even aku mqah dya , aku ttap tggu mcj dya . kenapaaaaa ?! siyez ! aku try lyn oqank len , tapi taley arrr . aku taley mcj ngn oqank len .! dya jgak yg aku tggu . hmmm , knp dya diam jaaa ?! aku ego kaa ? ego2x aku pun , satg aku gak yg mngalah . aku gak yg pjokk . hmmm .  ;((( !

macam tu pun ada ?

hari nie hari apa ? jumaat ? ouh , tappa , sja tanyaaa . hehe . 
dah dok dendiamm ! biar sy yg menuleh . (:
hmm . kali nie aku na tuleh sal p'kara pelik tp , biasaaaaa ja . psal no.phone ! ataupun , cara2x na cari kwn . skunk nie , musim oqg cari kwn at FB en ? ada lg ark yg gna cara tekan2x no.phone ? tadak ?? ada kott ! errr . suka aty ja ckp tadak . hahax . ermmm , meh sni na cita A sampai D . haha , knp D ja ? sbb bqu start ja kesah nie . hehe . 2,3 mggu lpas , ada la mmat nieyh tba2x mzkol aku . aku un mzkol la alek coz , igtkan kwn2x skola . then , dya twos kol . aku tnya dpt mna no.? dya kta saja tekan2x . ley caya ka ? caya pi la noh . huhu . dh ueh , mcj la sat shaqi dua pastuh tadak khbr brita dah . haaa , bagosss ! jimat kedid aku ! :D 

dah tu smalam plak , ada agy soqank mamat nieyh mzkol . eh ,! tatao agy mamat kea minah sbb dya bqu mzkol . hahax . tp , aku ta lyn . malas + kedid RM 0.00 . haha . igtkan tadak apa dh . tp , tba2x lak dya kol =.=' jwb pi lah mna tao kot2x kwn .? tp , takkk ! mamat mna ntah . bila tnya dpt mna ? dya kta kwn2x bg . kwn amek mna ? dya kta plak depa men bg jaaa . hok alohhh ! tadak no.oqg len ka ? no.aku gak yg na bg . dpat mna un aku tatao ,.? =.=' hmm , lantak lah . nma un 'laky' , dh mmg cra dpa cmtuh kot . dah besa dahhh .  kita tgk lama mna . (: haha .

haaa ! ada agy satu stoly-moly . 
kmaqen , aku pi psar mlm . otw na pi tuh , ada la mmat soqank nieyh naek moto bwk sapa ntah , adk dya kot . dya tgk aku , pastuh bletiaq apa ntah . besa la laky , takan tatao reaksi depa , mcm2x adaaa .=.=' tp , aku uat pekakkk ja . hahax , pdn mukaa :P . then , smpai lah kat psr mlm ueh . beli lah apa yg mak aku pesan . 

then , msa balek plakkk . cmna ntah ley jmpak mamat tuh lagiiii ! adoiyyy . tp , msa tuh dya jln aku naek moto.  bqu na pi psr mlm la kot . lntak dya lah . tp , dya nmpak2x aku , twos dya uat muka t'kjut pas ueh bqenty ! tao ark dya uat pa ? msty ar tatao , hahax . dya uat isyarat tgn , mntak no.phone ! hahax , lawakkk ! aku tgk cm oqg ta btoy un ada gakk . hahaahahaha . siyez , lawak ! nseb bek aku ta gelakk . satg kat aku un oqg kata ta btoy coz glak soqank2x =.=' aku uat tatao ja , bwk moto smbey uat muka slamber spongebob / hahax.  haiyaa ~ mcm2x lah ! tptp , mamat tu ensem gak . hahax . ngeee ~ 

wokey lah ! smpai sini saja ~ ~
* jangan lupa tekan button LIKE kat bwh tuuu :D *
sekian .




Tuesday, 19 July 2011

cerita si ulat

tadi petang koy 5lbey , msok blik baring2x jap . then , t'tdo lakk ! koy 6 stgh t'jga , qsa cm na tdo alek . tp , ta jd coz , t'igt kta oqg tua2x " petang ta bek tdoq , ley nnyok " elok lah , dh sejam lbey aku bntai tdoq , bwu na t'igt ! hahax . apa na jd un tatao . so , aku bngun laaa . kluaq blik , tgk mak dok goweng cempedak . weeee ~ mmg tgh lpaq un ! haha . then , aku pi la at ayh aku . tgk dya dok belah buah cempedak ueh . na tao apa yg aku nmpak ?? haha , jeng,jengg2x ! 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
.....tadaaaaaaa !!

 * yummyy2x ! hahax *
bnda alah nie la aku nmpak . =.=' ulat buah ,,, byk wokkk ! nseb kecik2x jaa . klao ta , mmg mggelikan laa ! huhu . ulat nieyh cm ulat smpah tp , yg nieyh dya cm lompat2x gutuuu . aku tnya la mak aku , " mak , ulat nie ta sma ka ngn ulat smpah ueh ? kan ada lalat buah ? sma ja laa , kan ? " mak aku kata , " mna la na tao , ta pi selidik lg punn " hahax . tepat + padat ja jwpan tuh =.=' 

then , dh abes ueh ayh aku lak pggey . " adek , pi amek pnyapu , sapu ulat ueh " hah ?? aku gakk kna uat . adoiyy , dh agk dah ! =.=' tappa lah , uat jea la en . nseb ayh aku ta kta , " adek , pi kutip ulat2x ueh , buang "   haha , pkai ta uat smpai bila2x laaa . so , aku un sapu laaa . na takod apa ? kechik molek ja un . hahax . bukan takod , geli ! ngeee ~ * muka lagend , hati kiut ! * :D 
~ sekian ~

tidak mewujudkan diri di sekolah

haha ~ ary nie aku ta pi skola ! sbb ? penat mnjelajah GUA TEMPURUNG la knon . pdahal ta pnat mna pun . hihi . mmg ta pnat tp , qsa saket2x bdn lowh . gila pnya extreme msuk situu . tatao na explain cmna . tappa , nnty aku msokkan gmbaq2x msa at sna . na msukkan skunk , pic smua ada at kwn lg . so , taley ar . ermm , aku ta pi nie bkn sbb pnat un tp , ada sbb len . huhu . klao ta , mmg na pi ! ley jmpak budak ueh , rindu ! gila2x kot ! dh la sblum tu ta mcj lnsung . ahad mlm , kol twos ar . mula2x , gna ncet sndqi . kdid abes , guna ncet mak plak ! hahax . mentang2x la gna line , dkat 2jam gak ar aku gna ncet beliau . hahax , bil melambong , mampos den ! tp , na uat cmna rindu pnya psal ! huhu , mula2x ueh rncak ar . majok la apa la smua ada . hihi . lama2x , slow ar . apa yg slow ? aku la slow ! energy dh low dah , ngantok ! tapi , gagah gak na ckp . hihi . ckp un mleqet , dya ta pham then aku na kna ulang byk kali ! hoho ~ dya soh aku tdoq , aku tamao ! dh ueh , dok gelak2x at aku lakk coz lawak dgq aku ckp cam ta lqat  =.='. tp , mmg taley na nafi kan laa . aku klao ngntok , mmg malas na bkk mlut . tu yg ckp un mleqet . ngeee ~ koy 1 lbey bwu aku mngalah . bhahaha ~ smalam lakk , dya tnya esok pi skola ta ? bila aku jwb ta , twos uat muka sedey . huhux , sowie sgt2x ! bukan saja tamao pi . hmmm . then , aku gtao agy ary rabu un ta pi gak coz ada sminar sains smpai koy tiga petang . lg la dya uat sdey , huhux . then , saja ar usik . kata at dya , khmis un ta pi coz na pi mna ntah . dya kata " asyooo ,, tappalaaa . " hahax , ayat sedey ! dh ueh , gtao ar khmis ngn jmaat tadak apa so , ley pi skola (: snyum lak dya ! haishhh , suka la tuh ! hahax . tptp ,, aku lupa laaaa ! ary jmaat aku ta pi skola ! hmm . means , ary khmis jea lah ley jmpa un . adoiysshh ! cmna la aku ley lupaa ?! hmmm . ary khmis un blom tntu agy ada msa ! mintak2x , boley ! dh la na bg bqang eyh . hihi ~ wokey lah ! jumpa lagi di next post ! ~ ~

Monday, 18 July 2011

terharu !

ermmm ! rsa terharu coz dpt tao smthink yg aku igtkan dah tadak dlm kmus hdup dia . aku igtkan dia dh ta aggp aku nie apa2x dah . igtkan dia juz aggp aku kwan besa , but nope ! smlam , aku t'hru coz dia ckp dia still ***** . ary nie plakk , aku dpt tao yg dya still aggp aku **** dia ! (': tp , knp la dia jadi biskut sblum nieyh ? sbb tu la aku jd cm mlas na pk sal dia sgt . aku jd cnfiuse dgn sikap dia ueh , hmm . tp , skunk aku dh tao and aku rsa terharu sangat2x ! (':
aku na mntak maaf sgt ngn dia coz uat tatao at dia slama nie . msty dia tqsa , en ? tapi , dlm diam aku amek tao sal dia sbnaqnya . even ta smua bnda aku tao tp , aku try utk amek tao . yaa , mmg aku ngaku , smua nie jd sbb aku sndri . aku yg caqi msalah . bila rhsia dh pcah , bqu la kalot . hmmm . maaf ! maaf ! maaf !
skunk nie , aku dh tao bnda btoy . so , insyaALLAH , aku akn cuba utk adil dan saksama ! (:
~ ~ jangan jadi biskut lagi , oke ? ~ (;

Sunday, 17 July 2011

wow !!!

wow ! bosan gila kottt ! huhux . mna ksygn aku nieyhhh ?! takan taley mcj kott ??? ta best ar cmnie , hmmm . dqi smlam tggu , ta mcj2x agy pon ............ ! hmmm . na kol ,, takod mama dya yg jwb lakk . haishhh , ini yg aku tension nieee ~ ~ rindu tao dakkk ?! smpai mmpi dah , haaaa ):
tggu on9 at fb un , ta on9 gakk . hisyy ,, start ceria pi umah dya bwu tao . huhux . mcm la bqani sgt ! ngeee ~ haishhhh ! naseb2x . =.='  arghhh ! malas na bletiaq pnjang2x . ***********
~ entah sampai kapan aku harus menunggu ,
 sesuatu yg sulit 'tuk kujalani ! ~

Saturday, 16 July 2011

aku , dya & hari ini

kawad ! kadet bomba ta dpt kott ! asyoo , rsa sedey ar . igtkan kmi yg dpt )': hmmmm .
tapi tappa lah , adat p'tndingan ! (:
btw , dlm ksedihan , ada kgembiraan ! hehe .
pas kwd tdi , pnya la caqi dya coz na tgkap gmbaq . tp mghilang ke mna ntah ? =.=' kecewaa !
then , msa acara taqik tali ueh , tba2x kwn dya mai gtao dya na amek gmbaq ngn aku :D weeee ~ hoho . tp ! aku ta ley lowh oqg amek pic aku , coz segan + ta qety na pose ! huhux , =.=' tptp , amek gakk sbb dh mmg tu yg aku na . huhu , uat2x ta segan dh laa . ngeee ~ ermm , satu ja aku qsao . line ! line ta bp na clear arr . adoiyyshh . na pusing area un taley . pusing2x , line tu jugakkk . =.=' ermmm , uat tatao ja laa . senang ! huhu . hope tadak yg tqasa ! (: tapiii , aku tao ada mata2x yg dok tgk . and ! aku qsa ada smeone na amek pic aku dqi jaoh . tp dya soh kwn dya amek  . ermmm , tatao lah klao aku yg pqasan . huhu . tp , caqa tu mmg uat aku pqsan cmtuh . hmm , na uat pa amek ???  aku bkn ada apa2x un ngn budak ueh . hisyy , ta paham toy arr ngn dya , hmmm . klao na amek ats nma kwn , meh ar gtao twos . kan senang ? =.=' whtever lah ! then , msa acra pnyampaian adiah , dok nan dya :D . ini yg sy mahuuu ! (:
tp kann , ada agy soqank dok usyaaa ! huhux , aku pqsan tp saja uat2x ta nmpak . ngeee ~ maaf , kita kwan jea ouke ! (: <3
kesimpulan utk event ary nieyhh ,,,, semua mereka2x itu aku layan (: esspecially , dya ! ^_^
the best thing today is , being close to you (: <3 apa kah saat ini akan berulang ? (:
~ aishiteru ! ~

Thursday, 14 July 2011

aku dan hari ini

aiyarkk !~ td msa oqg pi reherasal utk ary sukan , yg aku at dlm mkmal ta sng dduk kott ! huhux . halaaa , spnjang aku skola at dhas nieyh , ta pnah agy event yg kaitan ngn kwd aku ta masok . qsa cmna ntah td ? pelik ada , mnyesal un ada . huhu . start koy 8.10 , smpai la abes rhearsal ueh , jiwa kacao jaa . hahax , cam ta btoy un ada gakk . ngee ~ tp , sapa yg pqsan , pqasan ar . klao ta , bgos lah . hehe . ermm , aku amek kputusan tamao msok bkn sbb apa , juz sbb time latihan , suka ngt men2x ! malas toy laaa =.=' tp , dh ta msok jd cmnie plak . ta ketahuan ! huhu . plus ,, kadet bomba mmg cmtuh un sejak azali lgi . hahax , dri aku mula2x joined kadet tuh , smpai la skunk ta abeh2x ngn prangai ueh . dh jd trun tmurun dpd abg2x + kkak2x snior yg dulu kala kottt ? =.=' tptp , time btoy2x pnyaa , ley uat leklok plak ! haishh , smngat b'tnding kah ? huhux . macam2x ! (:
hmm , msok jea lah . taon nie last ! (: so , kita enjoyyyy ! hihi ~
shhhh ! na tao satu rasia taa ??? actually ,,, sy na msok sbb dya ! hihi ~ rahsia2x ! ngeee ~
so , the conclussion is ,,,, i'm gonna join all of you ! fullstop ! :D

Wednesday, 13 July 2011

missing !

tadi sblum gy solat zohor , dya tggu aku at tgga . igtkan na gtao smthink , tp juz na bg cokolat ! hehex . <3
ckolat cadbury oww , igt besa2x ? hahax . bukan na bgga , juz t'haru ! bkn sbb mhal , even dya bg ckolat seposen un , ttap akn rsa t'haru ! (: ptg td plak , jumpa dya agy ! hihi :D sonokkk ! then , tnya ar dya sal ckolat ueh . tba2x t'igt , dya ada migrain ! mna ley mkn ckolat ngt .! haishhh , geqam gak lah . dh tao ada pnyakit , mkn gakkk . na maqah , ta sampy aty coz dh fbret . haishh , saket nnty , spa ssah ? den gak yg susah aty , tao ?! ): huhux . haaa ! dlm dok sembang2x tuh , saifulina azwani nmpak plakk ! adoiyy ,, sah2x esok aku kena paku agy . =.=' tp , biaq ar at dya , aku ta kesah un , jnjy ta lebey2x sudaaa . siyez , sikit un aku ta amek aty ngn unk ! (: time na alek , pas salam ueh , dya gngam tgn sy , kuad ! ngeee ~ sakit sikit coz pkai cincin . huhux =.=' tp tappa , ta kesah un (: klao ley , tiap2x aqy na jmpa ! tptp , msa ta mngizinkan , hmm ): missing you rite now !! |:

Tuesday, 12 July 2011

patut + wajarkah ?

cikgu A**** ! aku tatao lah knp cegu nieyh b'sikap agk kejam , even bkn dri segi fzikal . tp , bg aku dya t'lalu EMO dlm mngajaq ! ada ke ptut , dya pggey ank2x murid dya kereta L***U ?! juz sbb kmi uat kja ta siap agy , dya sggup pggey cm ueh . tao la kmi nie nyusah kan dya sbb uat kja lmbat tp , knp dya na emo ngt sampai cm ueh ? biaq lah dah kmi tamao dpt A dlm sbjek dya , yg dya sebok ngt np hah ? dh la kmi nie ta mnat ngn sbjek dya , ley plak uat cmtuh . lg ta minat ++ ar ! errr ! dh la pksa , pas ueh na kja dya siap la2x tu jugakk . kmi robot kah ? dya ley la kta bnda tu sng coz , dya dah trer . ce jd cm kmi nie haaa , grenty dya un bebai . =.=' !
pada pndapat aku la kan ,, klao dya ta seEMO mcm tuh , msty kja jd sng . kmi ta kalot , dya un senang . nie ta , asyek na mqah2x jaaa , apa kes ? sesungguh nya , MARAH itu dari SYAITAN ! dan maka ituu ,,! haaa na ceramah dh ar nie . ngeee ~ haishh , naseb la bkn aku yg kena cop kereta L***U tuhh . klao ta ,, mao bengkekk jea aty nieyh ! huhu ,, sabor2x ! namun ! yg dya kta ueh , kwn2x aku kott ! errr ! geram3x ! =.='
plus , bnda nie bukan sekali , bukan dua kali , tp dah berkali-kali terjadiiiii ! klao parents pi mngadu at pngetua , mao kna pndah cegu ueh ! tp , ksian lak en at dyaa , na kna hidup scara nomad lak en . so , kita tggu jea lah apa na jd thun2x yg akn datangg . =.='
kpd yg b'knaan ,, jgn lah b'sikap begituuu ! haishhh ~ oke lah , sekian saja luahan hati utk hari nie ~~
p/s : kpd form1-form3 ,, kalao ta minat melukis + mewarna , bek bljaq elok2x . jgn amek PSV ! bukan na hasut , juz p'ingatan . pilihan kat tgn kalian !~

Aku dan Milo Ais




milo ais , butterfly .
bird2x , kangkung ! haha .


milo es satuuu ! hihi .
tatao lah knp aku suka + love + likelikelikelike , like jea ? ce komen ! haha . tatao lah knp suka ngt mnum milo es skunk nie . dlu mmg aku pnah ska , smpai kan stiap kli mkn kat luaq , msty order milo . tp , ada la satu hri tuh rsa cm na t'mun*** pas mnum ueh so , thats why lah ta mnum dah . =.=' TAPI ! semenjak , dua menjak , tiga menjak nieyh , asyek na mnum milo es jaaa ! tiap2x mlm order at kkakuh yg keja then pulangnya malam . haha , nseb kao lah kan . p'mntaan adek , kna tunaikan ! hihi . plus plakk , milo yg dya bli tuh A+ habaq hanggg ! haha . ta caya ? ce tgk kat facebook den , bp kali dah den order at dya milo . hehe . tp , kdg2x ta dpt gakk . sedey wokkk ! :'(


ehhh ! ce tgk yg nieyhh >>


nie milo es tabur .
 pergghhh ! klao dpt yg nieyhh , mmg A++ la habaq hangg ! nie aku bqu tgk at tenet jaaa , sblum nieyh tatao un . huhux , ktggalan bas rapid penang 604 btoy la aku nie , kan ? ): apapa pun , nnty aku na try gak mnum ! tp , klao ada spa2x blnja rsanya lg sedap kot ? haha . sapa na blnjaaa ? agkat keyboard andaa ! hoho . aiyarkkk ! dh lwat mlm lowhh . lg lma aku tules sal bnda alah nie , lg rsa cm na order milo es jaaa ! satg ta pasai2x pic nie aku print , rbus , then mnum ! hahax ( kegelongan sudaaa ) . so , i gotta go to sleep ! salam . 

Monday, 11 July 2011

JIKA AKU JATUH HATI !

Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..

Ya Muhaimin jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…
Ya Rabbana jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..
Ya Rabbul Izzati jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu…
Ya Allah jika aku menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..
Ya Allah jika aku jatuh hati pada kekasihMu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dlm perjalanan panjang menyeru manusia kpdmu…
Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu
Amin….

Sunday, 10 July 2011

bosan + borink = rindu dya !

hri nie , borink gila kott . act , bkn hri nie ja aku rsa cmnie , ley kata kan hari2x aku bosan klao ta mcj nan dya ! dh la 2mggu skly bwu ley mcj , tu un blum tntu agy . hmm . knp jd cmnie ?! seksa jiwa kott . even aku tao nie un bkn khndak dya tp ,, tlg la paham ! sedey toy la . hmmm ! rsa cm na klua gy mne2x jea , hilngkan rsa yg ntah ape2x nie . tp , panas plak cuaca dluar sana tu haaa . plus tadak hala tuju plak en , lg la malas den na mgeluarkan diri dri rumahku syurgaku inih ! =.='
haishhh , ari nie dh na abes , esok isnin dah . i'm gonna miss you kott ! even slalu jmpa . huhux  |: hope dy pun rsakan yg sama . hihi . winkwink*  <3
~~ kerinduan ! ~~


Saturday, 9 July 2011

tido awal ?!

aiyarkk ! esok cuti un kna tdo awl ka ? =.=' bwu plan na tdo lewat , kna tdo awl gakk . adk sy la nieyh swoh tdo awal . haishh , na tdo kea tanak ? klao ta tdo un , dya bkn nya tao . kan ? hahax . bkn tamao tdo tp , ada smthink yg ggu fkiran sy nie haa . ntah ape ntah yg aku rsau , aku un tatao . rsa cm ta sdap aty jaa . na kna tmbah 'maggie secukup rasa' kah ? hoho . esok dh laa ada klas math , plus na kna pi I.D.I plakk . na pi yg mna satu nieyhh ?!! klao pi klas , kja ta siap agy . na pi I.D.I ,, rsa mlas yg amat sgt ++ ! cmna nie weyh ?? ce bg idea sket ?? huhu . ahh ! lantak la kan . skunk , pi tdo dlu . esok , kita plih na pi yg mna . haha . aiyarkk ! rsa nntox plak , td ta rsa un . kesan smpingan akibat mnulis kot , en ? huhu . uarghhh ~ ngantukk ! see yaa . salam ~

rahsia !

aku ada pkwe ? haha , mqepek ! tak pnah un ada ( kot ) hehe . kwn2x yg tatao rhsia aku , msty kta aku nieyh dah da pkwe . adoiyyy , tadak la weyh ! swear tadak ! it's not the time yet (: 
bila tnya knp kta aku dh da pkwe , nie lah jwpan nya > " cara hg tuh cm dah ada sseorg " . haha , mmg ada un . tp ! bukan pakwe meyhh . uat msa skunk nieyh aku syg family , adk & kwn2x jea . haa ! dpd prasaan syg tuh la aku ley uat ayt2x pasrah smua tuh . tadak un kaitan ngn CINTA . apa kes la kan na cinta2x nieyh ? spm un ta lpas lg . makan pkai pun parents yg tggung lg kott . so , i'm taken but single ! ;)

assalamualaikum . salam ukhuwah ^_^

hah , ceq bqu blajaq uat blog nieyh . :D
faktor2x yg mndorong ceq na uat bnda alah nie , coz ley luah prasaan yg tak dpt nak luahkan at sapa2x :D
ley kongsi2x citer jgak kan ? spa2x yg na stoly-moly , ley la fllow ceq . hehe .
ouke lah , bqu na bljaq , taley tlis byk2x , satg mqepek jaaa . haha . wokey ! see yaw . (^_^)v