CINTA

Saya tak kisah kalau tak dijodohkan dengan orang saya cintai, tapi saya harap jodoh saya akan mencintai saya dengan seadanyaa :'))
*Cinta hatiku hanyalah lelaki yg halal untukku*

suka ? klik like !

Saturday, 29 October 2011

erti mengHARGAi .

tau ark apa yg perlu utk uat someone yg kita syg rasa diri dya diHARGAi ?? niy juz pndangan aku ,, klao membantu , sila LIKE ! (:

dya akan rasa dihargai ;
  1. bila dya adalah insan pertama yang kita cari untuk berkongsi masalah atau cerita . 
  2. bila dya insan pertama yang kita cari untuk mintak tolong .
  3. bila dya hulurkan pertolongan , kita tak MENOLAK ! 
  4. bila dya dapat tau kita cuba buat apa yang dya selalu buat . 
  5. bila dya tau yang kita selalu tanya kat kwan2x dya tentang dya .
  6. bila dya bagi sesuatu , kita tak MENOLAK ! even benda yang entah apa apa (:
  7. bila dya dpt tau tanpa kehadiran dya , kita tak berapa nk happy .
  8. bila kita tau apa yang dya suka ( mkn , mnum , dll )
  9. bila kita tak lupa something yang dya hope kita akan ingat ( birthday , or event2x yg laen )
  10. bila dya tau kita sanggup buat apa saja asalkan dapat jumpa dengan dya .
  11. yang paling senang ,,, bila dya tau yang dya memang diHARGAi !!! (^^,)
diHARGAi ! bkn slalu bleh rsa diri dihargai . tp klao skali rasa tuh , memang happy teramat sangat lhaa ! tk pyah nk gtao kt dya " sy hargai awak " tp juz dgn klakuan pun dh bleh tnjuk kt dya yg kita hargai dya . setuju tak , bukan selalu kita boleh rasa yang diri kita dihargai , kan ? bila rasa dihargai , dlm masa yg sama kita tau , kita jgak penting bg dya !
p/s :: hargailah dya selagi dya masih milik kita !

Tuesday, 18 October 2011

kisah atau tidak ?

bila anda buat somethink yang buat si dya terasa hati , tapi  dya cakap ,, " suka hati awak lah nak buat apa pun
apa yang anda rasa kalau orang yang anda sayang , cakap macam tuh ? tak terfikir kea yang dyaa ,,
  1. mungkin dah takde rasa nak ambik tau tentang anda 
  2. mungkin dh takde rasa cemburu
  3. mungkin dya tak sanggup nak marah anda  
  4. mungkin dya taknak layan perasaan tuh sebab dya taknak membenci anda 
  5. mungkin dya memang penyabar ! 
semua tu mungkin sajaaa . tapii ,, bila dya tkde rsa cemburu , mungkinkah dya dah tkde rasa sayang ? ermm ,, tktau lah . mungkin jugak .  sebab ,, CEMBURU tkkan ada tanpa rasa SAYANG . kan ? so , fikir2xkanlah . jangan smpai dya dh tkde rasa cemburu ~ (: